J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

 

vinyasa flow

  BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

 

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Jóga alaptanfolyam

Astanga jóga

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szoptatásra felkészítés

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Arcjóga

 

Magánórák

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

Térkép, útleírás

Impresszum

YA-Logo-Red-Hz-Clean.jpgRYS 200-AROUND-BLACK.jpg

200 órás

VINYASA FLOW JÓGA OKTATÓ KÉPZÉS

Varga Judittal

 

 

 

 

ÚJ KÉPZÉS INDUL 2019. JÚLIUSTÓL!
Jelentkezni lehet folyamatosan, amíg van hely.

 

200 órás, az amerikai Yoga Alliance (www.yogaalliance.org) által regisztrált képzés, Vinyasa Flow Jóga stílusban

Időtartam: 24 nap

 

 

2019-es tanfolyam időpontjai:

2019. júl. 6-7.; júl. 20-21.; aug 3-4.; aug. 9-14. (6 nap egyben); szept. 7-8.; szept. 21-22.; okt. 5-6.; okt. 26-27.; nov. 9-10.; nov. 30 - dec.1. (vizsgahétvége)

Jelentkezés itt!

Letölthető ÁSZF: fizetési és lemondási feltételek

 Letölthető hospitáló lap itt!

 

IMG_0215.JPGHa szeretnél tanítani: akkor biztos alapokat, magabiztos tudást és gyakorlatot szerezhetsz.

Ha már tanítasz: akkor fejlesztheted magad oktatóként, új megvilágításba helyezhetsz filozófiai és a fizikai gyakorlással kapcsolatos kérdéseket, inspirációt kaphatsz a tanításhoz és a gyakorláshoz is.

 

Ha nem szeretnél tanítani: akkor elmélyítheted a tudásod a jógagyakorlásról (ászana, pránajáma, meditáció), a jóga filozófiai hátteréről, az energetikai testről, mentális folyamatokról, anatómiáról, stb. Később még bármikor dönthetsz úgy, hogy mégis tanítani kezdesz.

 

IMG_0181.JPG

- Nemzetközileg elismert, a Yoga Alliance-nél regisztrált, kétnyelvű (angol-magyar) tanúsítványt adunk.

 

- Előfeltétel: minimum 1 év rendszeres jógagyakorlás, bármely jógastílusban.

 

- A képzés alapvetően Vinyasa Flow stílusú, de természetesen megtanulod az alapokat ahhoz,
hogy más stílusban is tudj oktatni.

 

Jóga videók Judittal: klikk ide  

 

 

 Mit fogunk tanulni?

 

P1100367 A képzés az amerikai Yoga Alliance által előírt irányelvekhez igazodik abban, hogy milyen felosztásban és hány órában tanulunk anatómiáról, ászanákról, jóga filozófiáról, módszertanról, stb.

 

Ezen belül a képzés arra fekteti a legnagyobb hangsúlyt, hogy hogyan kell egy téma vagy „csúcs póz” köré építeni az órákat, hogyan kell óraterveket és sorozatokat összerakni, milyen hatása lehet egy-egy tudatosan elhelyezett ászanának a sorozatokban, hogyan lehet biztonságosan, sérülésmentesen gyakorolni.

 

Fontos szerepet kapnak a pontos, világos és személyes instrukciók, hiszen egy dinamikus jógastílus tanításakor különösen fontos, hogy tömören, a ritmust és az áramlást megtartva tudd megfogalmazni a mondanivalódat.

 

IMG_0422.JPG

Foglalkozunk a biztonságos, a gyakorlókat szolgáló és segítő igazítások elsajátításával.

 

Megtanulunk eszközöket (jógatéglát, hevedert, falat, hengerpárnát) használni, és hogy hogyan lehet sérülések vagy különleges állapotok esetén módosítani a gyakorlást a jógázó igényeihez igazodva.

 

Sokat gyakoroljuk a tanítást, hogy végzett tanárként rögtön magabiztosan és megalapozott tudással tudj kiállni egy csoport elé.

 

Részletesen elemezzük az alapvető ászanákat, tanulunk és gyakorolunk meditációs és relaxációs technikákat, pránajámát, mantrákat és alapvető mudrákat.


Tanulunk jóga filozófiát elsősorban Patanjali Jóga Szutrái és a Bhagavad Ghíta alapján. A képzés betekintést ad az Ajurvéda alapjaiba, és hogy hogyan használhatod ezt a tudást jógaoktatóként.

P1100345

Megismerkedünk együtt a legelterjedtebb jógastílusokkal, és bepillantunk együtt a Kismama, Baba-Mama és Gyerekjóga stílusokba, hogy jobban tudj segíteni különleges élethelyzetben lévő tanulóknak, és el tudd dönteni, szeretnél-e ezekről később többet tanulni egy megfelelő oktatóképzés keretében (Fontos! Ez egy 200 órás alap képzés. Ha Kismama vagy Baba jógát szeretnél tanítani, az külön képzés elvégzését igényli!)

 

Beszélünk a jógaoktató szerepéről, módszertani irányelvekről és etikai kérdésekről. Hasznos tanácsokat kaphatsz arra vonatkozóan is, hogyan lehet megélni a jógaoktatásból, és Judit nemzetközi tapasztalata abban is segít, hogy átlásd a külföldi munka előnyeit és hátrányait különböző országokban.

 

Időbeosztás a 2019-as csoportnak:

Dátum

Időtartam

Helyszín

Megjegyzés

júl. 6-7.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Buda

 

júl. 20-21.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Buda

aug. 3-4.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Pest

 

aug. 9-14.

minden nap 8-17 h

Buda

6 nap egyben, péntektől szerdáig

szept. 7-8.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

   Buda

 

szept. 21-22.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Pest

 

okt. 5-6.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Buda

okt. 26-27.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Buda

nov. 9-10.

szombat 9-18 h, vasárnap 8-17 h

Buda

 

nov. 30-dec.1.

beosztás szerint 8 és 20 h között

Buda

vizsga és tanítási gyakorlatok

 P1100342

Óralátogatás (hospitálás):
Az oktatójelöltek az Asram jógaközpontban 30% kedvezménnyel látogathatják Varga Judit heti rendszerességű jógafoglalkozásait. Ez a jelentkezési díj befizetését követően a képzés előtti hónaptól vehető igénybe egészen a vizsgáig (kivéve a tanfolyamok, workshopok). A képzés vége felé 1 alkalommal díjmentesen vehetsz részt segítőként Judit óráinak egyikén (ilyenkor megfigyelheted az órát és gyakorolhatod az együtt tanult igazításokat).

Ha vidéki vagy, Judittal online is gyakorolhatsz a jogaklikk.hu-n. Katt ide!

 A képzés sikeres elvégzésének feltételei:

·         Teljes részvétel a képzésen. Váratlan események (betegség, baleset, stb.) esetén maximum 4 napot hiányozhatsz a képzésről, ez esetben magánórák keretében be kell pótolnod a mulasztást. Ennek díja 15.000,- Ft /90 perc. Ha több, mint háromszor több, mint 15 percet késel, be kell pótolnod az elmulasztott időt.

·         Óralátogatás: legalább 15 darab (90 perces) jógafoglalkozás látogatása gyakorlóként (ez lehet az Asram Jógaközpontban, ahol 30% kedvezményt biztosítunk Varga Judit heti rendszerességű jógafoglalkozásaira, vagy más jógastúdióban, vidéken is.)

·         Minden házi feladat időben történő leadása.

·         Írásbeli vizsga a képzés végén. A minimum követelmény 75%.

·         Egy 90 perces Vinyasa Flow óra vázlatának önálló elkészítése és leadása.

·         Legalább egy teljes 90 perces Vinyasa Flow óra tanítása, saját óraterv alapján, amelyre részletes visszajelzést kapsz Judittól.

 

  IMG_0572.JPG IMG_0419.JPG

 

 

A képzéshez nem tartozik tábor. Nyáron lesz viszont 6 nap, amit együtt töltünk, és ez olyan lesz, mint egy tábor, csak nem vonulunk el, hanem maradunk a stúdióban. A képzésen résztvevőknek lehetőséget biztosítunk gyakorló órák tartására az Asram Jógaközpontban, az órarenden kívüli előre egyeztetett időpontokban.

 

Egyéb oktatóképzéseket és oktatói továbbképzéseket is szervezünk, ahol tovább csiszolhatod a tudásodat, elmélyedve egy-egy területben (jelenleg működik: gyermekjóga, kismama jóga flow és baba-mama jóga, hahota jóga, yin jóga). Ezekre várjuk azokat is, akik máshol végeztek oktatói tanfolyamot.

 

 vinyasa 3.jpgvinyasa 4.jpg

 

Miért más ez a képzés, mint a többi?

Minden jógaoktató képzés más és más, minden oktatóképző azt fogja tanítani, hogy szerinte hogyan kell a legjobb tudása szerint szolgálni és segíteni a gyakorlókat. Ez a képzés talán abban különbözik leginkább a hasonló magyarországi képzésektől, hogy a 200 órás keretet megtartva hét hónap alatt zárul le (szemben az egyéves képzésekkel), és talán nagyobb segítséget ad a külföldön való elhelyezkedéshez, mint a többi hasonló képzés (nem csak az amerikai Yoga Alliance védjegye miatt, hanem Judit nemzetközi tapasztalatának köszönhetően is). A képzés lezárásaként minden jelölt önállóan megtervez és végigtanít egy 90 perces órát, amelyre részletes visszajelzést kap Judittól – ez igen időigényes, de nagyon sok jelölt igazolja vissza, hogy ezt nagyon hasznosnak találja és nagy segítségnek ahhoz, hogy elkezdjen tanítani.

 

IMG_0151.JPGMit jelent az, hogy az amerikai Yoga Alliance által regisztrált képzés?

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb presztízsnek örvendő jógaszövetség az amerikai Yoga Alliance, amely olyan oktatókat vesz fel a tagjai közé, akik a Yoga Alliance által regisztrált oktatóképzést végeztek. Bizonyos országokban, pl. USA és Kanada, gyakorlatilag csak olyan jógaoktatókat alkalmaznak, akik Yoga Alliance tagsággal rendelkeznek. Más országokban, pl India vagy Thaiföld és sok ázsiai ország, nem annyira fontos, hogy legyen Yoga Alliance tagságod. Megint más helyen, pl. Közép- vagy Dél-Amerikában, nagy előnyt jelent, ha Yoga Alliance tag vagy, de azért nem kizáró ok, ha nem vagy az. Európában,és ezen belül Magyarországon is egyre inkább minőségbiztosításnak tekintik, ha Yoga Alliance tag vagy. Egy Yoga Alliance által regisztrált képzés elvégzése után eldöntheted, hogy szeretnél-e jelentkezni a Yoga Alliance tagjai közé, illetve ezt később is megteheted az okleveled bemutatásával. Erről bővebben a Yoga Alliance honlapján olvashatsz: www.yogaalliance.org.

 

Hogyan taníts jógát angolul-továbbképzés
Az oktatóképzés elvégzése után lehetőséged van jelentkezni Judit népszerű egynapos továbbképzésére, amely segítséget ad azoknak, akik szeretnének a későbbiekben angol nyelven tanítani. Judit nem csak jógaoktató, de diplomás angol nyelvtanár is. Ezen a képzésen megtanulhatod: ászanák nevét angolul, gyakori instrukciókat, testrészek, izmok, csontok, belső szervek neveit, gyakori panaszok/betegségek/sérülések nevét, gyakran használt igéket és irányokat, amik segíteni fognak a tanításban. Az egynapos továbbképzés ára 19.050 Ft.

 

 482684_10151343792201375_1090253121_n-1 vinyasa flow 

 

A tanfolyam díjak / fizetési konstrukciók (2019-as képzésre)

 (az Árak a 27%-os Áfát tartalmazzák)

 

Tanfolyamdíj variációk: (az árak 27% Áfát tartalmaznak)

 

A/ Korai regisztrációs ár: 345.000 Ft  /2019. máj. 31-ig 100% befizetve/

    2 részletben fizethető: elbeszélgetéskor 70.000 Ft jelentkezési díj, majd 275.000 Ft máj. 31-ig.

    Ha késve érkezne a befizetés, automatikusan a késői regisztrációs ár lesz érvényes.

 

B/ Késői regisztrációs ár: 365.000 Ft /2019. júl. 6-ig 100% befizetve/

     2 részletben fizethető: elbeszélgetéskor 70.000 Ft jelentkezési díj, tanfolyamkezdés előtt 1 héttel: 295.000 Ft 

 

C/ Félidős részletfizetés: 395.000 Ft

    3 részlet: elbeszélgetéskor: 70.000 Ft jelentkezési díj; 127.500 Ft tanfolyamkezdés előtt 1 héttel, majd 197.500 Ft a képzés 11. napján. Amennyiben a vizsga napján még fennáll tandíjtartozás, a résztvevő nem bocsátható vizsgára, később csak pótvizsga díj ellenében vizsgázhat.

 

D/ Részletfizetős ár: 415.000 Ft

    Részletek: helyfoglaló 70.000 Ft jelentkezési díj elbeszélgetéskor, a képzés első 20 napjának minden páratlan napján 34.500 Ft.
    Amennyiben a vizsga napján még fennáll tandíjtartozás, a résztvevő nem bocsátható vizsgára, később csak pótvizsga díj ellenében vizsgázhat.

 

Egyéb díjak és letölthető ÁSZF: fizetési és lemondási feltételek

 

Szállás

A jógamatracon lévő itt alvás: 1500 Ft/éj. Kérjük a szombati oktatási napokon jelezd, ha itt alszol érkezéskor. Pénteken is itt alhatsz, ha pénteken 20 óráig meg tudsz érkezni, és előre jelzed Nórinak.

 

Vizsgadíj

A fenti árak tartalmazzák a vizsgadíjat. A pótvizsgadíj vagy vizsgahalasztás egyenként: vizsgaóra, írásbeli, önálló óraterv leadás, ismétlése vagy halasztása 5.000,- Ft/vizsgatípus.

 

   vinyasa 5.jpgvinyasa 6.jpg

Fizetési opciók:

-       átutalással

 

Számlaszámunk:
Yoga Room Kft.   16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)
(
kérjük az utalás közleményébe írd bele „Vinyasa flow oktatóképzés”, és hogy kinek a nevére, címére írjuk a számlát – cég esetén cégnév+pontos székhely cím szükséges!) Utólag nem áll módunkban módosítani a számlázási nevet és címet.

 

 

 

vinyasa 7.jpgJelentkezni és érdeklődni lehet minden oktatói tanfolyammal kapcsolatban:

 

Asram Iroda: +36-1-615-3905 vagy +36-20-257-6443

A jelentkezési lapot ide várjuk: iroda@jogakozpont.hu

 

Helyszín: ASRAM Jógaközpont budai stúdió-nagyterme, 1024 Budapest. Ady E. u. 1. I/1. (Rózsadomb alján) és/vagy ASRAM Jógaközpont pesti stúdió nagyterme, 1136 Budapest Tátra u. 5/B

 

 

Jelentkezés itt!

Letölthető ÁSZF: fizetési és lemondási feltételek

 

Feliratkozás az oktatóképzéses hírlevélre (oktatói tanfolyamok, továbbképzések aktuális hírei, jógás állásajánlatok országszerte)

 

 

A jelentkezés lépései:

1. Küldd el a jelentkezési lapot e-mailben (iroda@jogakozpont.hu). Érdemes mihamarabb ezen túlesni a nagy érdeklődés miatt.

2. Ha jógatapasztalatod megfelel, egyeztetünk veled egy rövid Skype vagy Facetime személyes elbeszélgetést Varga Judit képzésvezetővel. Ez nem vizsga, csupán szeretnénk kicsit megismerni.

3. Ha elfogadtuk a jelentkezésedet, és te is minden kérdésedre választ kaptál, akkor az elbeszélgetés végén aktuális a jelentkezési díj befizetése, mely biztosítja a részvételedet a csoportban.

 

 

Varga Judit – Jógaoktató (E-RYT 500, RPYT, RCYT, YACEP)

 

“A jógázás művészete szerintem abban rejlik, hogy pontosan annyi erőfeszítést tegyél, amennyire szükség van. Ne többet, és ne elégedj meg kevesebbel. Hiszek a kihívások erejében, és abban, hogy erőfeszítés nélkül nincs változás. Azt is tudom viszont, hogy ha nem tudod jól érezni magad jógázás közben, hamar fel fogod adni. Ezért minden órán arra törekszem, hogy mindenkinek legyen kihívás is, és sikerélmény is, és mindenki otthon tudja érezni magát a jógaszőnyegén. 

2000-ben kezdtem jógát gyakorolni, először Hatha és Iyengar stílusokban. Az első jógaoktató képzésemet Mexikóban végeztem 2009-ben, a nagyszerű holland tanárnő, Ellen de Jonge iskolájában (Yoga By 482684_10151343792201375_1090253121_n-1The Way). A másodikat 2011-ben Budapesten, az amerikai YogaWorks iskola képzésén, Catherine Munroe vezetésével. Mindkettő Vinyasa Flow jógastílust oktatott. Nagy hatással volt még rám a Jivamukti jógaiskola, Seane Corn, Shiva Rea és Simon Borg-Olivier. 2012 januártól - 2013 áprilisig Balin éltem és vezettem a sziget egyik legnagyobb jógastúdióját (Power Of Now Oasis), ahol az amerikai Yoga Alliance által regisztrált 200 órás oktatóképzéseket is tartottam a világ minden tájáról érkező jelölteknek. Végeztem kismamajóga oktatóképzést Kotroczó Anikónál, gyerekjógát Csíki Mariannál, és 300 órás hatha oktatóképzést Bálint Jánosnál. Jelenleg az amerikai Yoga Alliance E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher at the 500 hr level), RPYT (Registered Prenatal Yoga Teacher) és YACEP (Yoga Alliance Continued Education Provider) fokozataival rendelkezem és az Asram Jógaközpontban tartok Yoga Alliance oklevelet adó 200 órás, 300 órás és kismamajóga flow (RPYT) oktatóképzéseket, valamint workshopokat és rendszeres órákat. Magyarországon, Balin és Mallorcán több oktatói továbbképzést, jóga elvonulást és workshopot tartottam és tartok folyamatosan.”

Várlak szeretettel a képzésen! J

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

www.jogakozpont.hu