Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A Beállítások módosításánál tudja a részleteket megnézni.
Menü

Meditáció és tudat online nézhető tanfolyam I.-II.

Ár:
22.500 Ft
17.900 Ft
Kedvezmény: 20%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Férőhelyek (már csak): 99 db
Meditáció és tudat online nézhető tanfolyam I. -II.
Hány fő?db

Leírás és Paraméterek

Meditáció és tudat online nézhető tanfolyam I. -II.
TECHNIKAI INFORMÁCIÓ : CSAK GMAIL-ES EMAILRE TUDJUK AKTIVÁLNI ! 

Csomagban:

8 lecke (1-4. videó az összesen 8 videót tartalmazó anyagból) 4×120 perc, 25% elmélet – 75% gyakorlat, + jegyzet : 22500 helyett. 17900F

Leírás:

Ha érdekel a jóga felsőbb ága, a légzés és a meditáció, a tudat rejtelmei, a klasszikus meditációs hagyományok bölcselete és a modern tudatkutatás hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, harmonikusabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha érdekel a relaxáció, az önmagadba tekintés, a megismerés, az én, a tudat lehetőségei és rejtelmei, a tudatalatti és a tudatfeletti. Nézd meg mit adhat neked a Meditáció és Tudat modul.

Jógás nyelven a felsőbb astangával foglalkozunk (5-8), a figyelem szerepével, a fókusz, a koncentráció, kontempláció és feloldódás, egységállapot, tudat állapotok, meditációs szemléletmódok, módszerek és célok. Felsőbb-alsóbb énünk akadályai és lehetőségei az abszolút, illetve relatív szinteken tárgyalva. A meditáció modul a jóga kontextusán kívül is megállja a helyét, hiszen az nem csak a jóga hagyomány sajátja. Megvizsgálunk különféle tudatmodelleket és a tudatfejlődés lehetőségeit: jóga, buddhista, pszichoanalitikus, wilberi integrál szemlélet. A tanfolyam során alkalmanként 15-35 perces ülések lesznek.

Tematika:

-Relaxáció: relax és stresszkezelés, ellazultság fázisai, módszerei, ideg rendszer tónusai. Érzetfigyelés. Jóga nidra mélyrelax.

-Mi nem meditáció: felsőbb astanga 5-8, mi a relaxáció, koncentráció, kontempláció, szamádi, meditáció? a figyelem szerepe és lehetőségei, nyitott és zárt fókusz, egyhegyűség. Légzésfigyelés. Meditációs pózok hangolása, struktúra és tartás szerepe, derék, térd és gerinc problémái.

-Elmén túli tudat: módosult tudatállapotok, tudatfeletti, tudatalatti, fogalmiság és üresség, megismerés és megismerő, a tanú, a lélek, atman, purusa-prakriti. Nyugati tudatmodellek: freudi, jungi, transzperszonális, integrál. Kiüresítő, elvágó légzések, fordított póz, mint a meditáció előszobája.

-Jóga tudatmodell: manasz, ahamkara, buddhi, csitta, atman. Kettősségek: tudat-anyag, benn-kinn, szellem-anyag és világnézeteik. Mantra és Brahmari légzés.

-Integrál tudatfejlődés létrája, 9 szintje, személyiség, tudat és kulturális fejlődés, szelf-rendszer, szint és állapot, kilátás és interpretáció, lehetőségek, elakadások. Fekvő tri bandha légzés. Mudrák.

-Üresség: sunjatá, értelmi űrállapot, relativitás, modern kvantumfizika és az ősi bölcselet, fogalmi háló, mint mátrix, nyelviség, metaforák és valóság. Légzés visszatartás: Kumbaka. Tratak.

-Nondualitás: patandzsáli astanga 7-8: djána, szamádhi, tudás és bölcsesség, vélt tudás, nézeteken túl, ritmus és szünet gondolatok és lélegzetek közt, tértudatosság, légzés metafizikája (kumbaka, susumna nadi). Lézgzésvisszatartás kumbaka, nadi sodhana.

-Abszolút és relatív ösvények: klasszik és modern megközelítések a fokozatos és direkt szemléletben, jón és rosszon túl, mindfulness, Tolle, a Most hatalma, jelenLét, szellemi materializmus meghaladása, tér tudat, tükör tudat. Hangfigyelés, zazen és koan, sétáló meditáció.

Ingyenes betekintő gyakorlat – pózok lehetőségei, beállításai, problémái, korrekciói. Ülés és tartás jelentősége, feltételei, a test felkészítése:

https://www.youtube.com/watch?v=4FGZGM2Ccuo&list=PLh8Q1By_Wpq9zIXCHRRvqZ1rpLFScSM-y

Ingyenes betekintő elmélet jóga tudatmodellje – Kettősségek, alany-tárgy, benn-kinn, kelet-nyugat, purusa-prakriti, tudat-anyag végletek és szemléletmódok. A jóga tudatmodellje: manas, ahamkara, citta, buddhi, atman jellemzése, funkcióik és lehetőségeik a megismerés, gyakorlás, tudattágulás és megvilágosodás terén:

https://www.youtube.com/watch?v=eXK7F0CrVHA&list=PLh8Q1By_Wpq9zIXCHRRvqZ1rpLFScSM-y

Oktató:

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat

jóga, tai chi, chi kung oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

20 éve kezdtem meditálni, jóga és buddhista hagyomány keretein belül. Tanultam és gyakoroltam a jóga terén a felsőbb astanga ágait, a tantrikus, a jantra alapú és imaginatív módszereket, valamint az advaita vedanta megközelítését, a buddhizmus terén pedig főképp tibeti tantrikus, a dzogchen és a zen hagyomány útmutatásai alapján. A tudat megismerésében volt szerencsém elmélyülni hosszabb elvonulások alkalmával (vipasszana, önvaló kutatás, dzogchen, zen), valamint 1 évnyi intenzív gyakorlás során, amely alatt egy meditációs központban éltem (Kwanum Zen Center Berlin). Mindemellett tai chi oktatóként is működöm, ami számomra egy dinamikus meditáció is, afféle mozdulatlanság a mozgásban.

Várlak, hogy Téged is mérvadó tapasztaláshoz segítselek!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!