Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Online 8 alkalmas Yin jóga tanfolyam jan. 20-tól

Ár:
19.900 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Férőhelyek: 6 db

Online 8 alkalmas Yin jóga tanfolyam jan. 20-tól

RÉSZVÉTELI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Hány fő?db

Leírás és Paraméterek

Yin jóga 8 alkalmas online tanfolyam 

A tanfolyam időpontja: 2021. január 20-tól, szerdánként 17.30-19.00 (8 héten át)

Oktató: Neudert Judit

A tanfolyam ára: 18.000 Ft január 6-ig (korai kedvezményes ár)

                              január 7-től 19.900 Ft

 

A tanfolyam élő, valós idejű, interaktív – a zoom alkalmazáson keresztül (az órákról nem készül felvétel).

A résztvevők a csatlakozáshoz szükséges zoom linket és egyéb információkat a programmal kapcsolatban email-ben kapják meg, legkésőbb 24 órával a kezdés előtt. 

  

Jelentkezési határidő: január 18.

A tanfolyam időtartama: 2021. január 20- március 10-ig (szerdánként 17.30-19.00)

  

Elérkeztünk  a szezon 3. tanfolyamához.  Az első körben megismertük a meridiánok által tárolt érzelmeket. A második körben tanulmányoztuk az 5 elem tanát és magát az 5 elemet.  A mostani tanfolyamon ennek ötvözetével fogunk dolgozni és lebontjuk magunkról azokat a sérüléseket egy visszafele körben, amelyek ránk tapadtak az évek során.  Hogy mi az értelme?  Hogy végre kitisztuljon is igazi éned és sokkal tudatosabban éld az életedet.

A yin jóga egy olyan rendszer, amelyben a nőies energiákat aktiváljuk. Melyek ezek? Passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot.... Ezekkel az energiákkal kívánjuk elérni azt a hatást, amit a régi taoista szerzetesek is gyakoroltak: nyújtás, ízületi vérkeringés, az élet meghosszabbítása. 
Egy-egy ászanát 3-5 percig tartunk ki az órán de az otthoni gyakorlás alkalmával ez az időintervallum akár 20 percre is nyújtható. 

A yin órákon a hatha jóga ötvöződik kínai medicina tanával. Összefüggéseket véltek felfedezni -majd később bizonyították is – az érzelmek és a fizikai test állapota között.  A  HKO (hagyományos kínai orvoslástan) 7 érzelmet különböztet meg, melyek 7 különböző szervre hatnak.  Tehát a yin jóga során amikor a testtel dolgozunk akkor egyben az érzelmekkel (lelkeddel -SHEN)  is dolgozunk.  A kettő elválaszthatatlan egymástól.  Ezért van az, hogy a yin jóga képes érzelmi blokkokat is oldani hozzásegítve téged nemcsak a fizikai tested, de a lelked megértéséhez is. Egyre tudatosabbá fogsz válni. 

Miben tudok neked segíteni?

 - megérted a benned zajló folyamatokat

- összefüggésekre fogsz rátalálni a tested és lelkedet illetően

- beindulnak az öngyógyító folyamatok

- elkezdesz fiatalodni

 - segíteni tudok neked, hogy az adott évszakban hogyan táplálkozz

 - mély nyugalom fog szerteáradni benned

 - megnő az önbizalmad

 - az ízületeidben elkezd áramolni újra az energia

- elmúlik a gerincfájdalmad

 - rugalmasabb és hajlékonyabb leszel

Az órák felépítése:

-5 perc ráhangolódás

-15 perc elmélet: az 5 elem elmélete, szervóra, táplálkozás

-60 perc ászanák, megtanulása, helyes kivitelezése,

-10 perc relaxáció 

 

„Ha úgy érzed itt az idő hogy visszafordítsd az idő kerekét , jól akarod érezni magad a testedben, meg akarod ismerni lelked legmélyebb bugyrait és nem mellesleg még fiatalodni is szeretnél akkor nagy szeretettel várlak!!”

/Judit/

 

Az oktatóról:

Neudert Judit

Egészen fiatal koromban találkoztam először a jógával. Modern táncokat tanultam Angelus Ivánnál és az első óra mindig bemelegítés volt. Évekkel később jöttem rá, hogy jógáztunk. Akkoriban ugyanis a jóga tiltott dolog volt. Joggal merül fel benned a kérdés miért. Ma kevés ember tudja mi is a jóga valójában. A jóga alkímia, átalakulás. Egy út a hihetetlen boldogság felé. Hogy ezt miért tiltották? 

Évekkel később váltam hatha jóga oktatóvá, mestereim Swami Sivananada és Visnudevanada által. Ennek már 8 éve. Indiai útjaim alatt meglátogattam a Sivananda Asramot Keralában, de igaz, ami igaz én nem az asram világra vagyok és voltam kíváncsi, hanem sokkal inkább a sokszínű Indiára, a mindennapjaikra és arra, hogy a jóga hogyan épül be az ő életükbe. Óráim alatt észrevettem, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki ne küszködne gerincproblémákkal és miután a jóga első szabálya: ne árts, úgy gondoltam, nagyobb tudásra kell szert tennem a gerincünket illetően. Ebben mesterem Bene Máté volt, akinél gerincterápiás jógát tanultam. 

A jóga hozta magával életembe az ájurvédát, a kettő ugyanis kéz a kézben jár egymással. Így megtanultam ájurvédikusan masszírozni, mesterem Galambos Rózsa volt. India mellett Sri Lanka adott helyszínt számomra az ájurvédikus masszázs és életforma gyakorlására, illetve tanulmányozására. 

Legújabb szerelmem a Yin jóga, amit szintén oktatok, melyet Balin tanultam. 

Jógaoktatói óráimon ezen tudások és tapasztalások csokrát fogom átadni nektek. Mivel a Sivananda ág egy eléggé filozofikus vonal, a jógában a filozófiát én fogom tanítani. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!