Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A Beállítások módosításánál tudja a részleteket megnézni.
Menü

Gerinctorna

A gerinctorna hatásai:

  • Gerincünk mozgékonyságának fokozásával javul a keringésünk, amely a nyak-, hát- és deréktáji fájdalmak enyhülésével jár.
  • A célirányos gerinctorna csökkenti a mozgásszervi elváltozások (porckorongsérv, lumbágó) kialakulásának valószínűségét, valamint javítja a testtartást.

A gerincproblémák kialakulásának okai:

  • Ülő életmódunk miatt gerincünk és egész mozgásszervrendszerünk egyoldalú terhelésnek van kitéve, amely különböző fájdalmakhoz, rossz közérzethez, koncentráció zavarhoz vezethet.
  • Testünk egészséges mozgása csak mozgásszervrendszerünk alkotórészeinek – csontok, ízületek, izmok – tökéletes együttműködésével lehetséges. Az ember felegyenesedett testtartása, az emberi élet meghosszabbodása, végül pedig a hosszas ülő munkavégzés együtt elegendő ok arra, hogy csontízületi betegségekben szenvedjünk.

A gerinctorna gyakorlatainak lényege:

A gerinctornával ezeket a negatív hatásokat ellensúlyozhatjuk olyan módon, hogy a túlterhelt izomcsoportokat nyújtjuk, lazítjuk, a kevésbé terhelteket erősítjük, ezáltal visszaállítjuk testünkben az izomerő-egyensúlyt.

Figyelmeztetés:

Az órákon való részvételt akut mozgásszervi problémák esetén csak orvosi konzultáció után javasoljuk!


Új gerinctorna időpont: 2019. október 14-től (hétfőtől)

Oktató: Szilágyi Enikő

Várjuk az október 14-től kezdődő gyerekjóga iránt érdeklődőket is, nézz be hozzánk!