Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tudatos szülés - szülésfelkészítő tanfolyam

A csoport azzal a céllal jött létre, hogy testi-lelki támogatást, megerősítést nyújtson szülés előtt álló kismamák számára, akik tudatosan szeretnének felkészülni a várandóssággal és a szüléssel járó változásokra, emellett sok-sok hasznos, naprakész és praktikus információval, gyakorlattal lehetsz gazdagabb általa.

A várandósság során a környezetünk hajlamos kéretlenül is rengeteg tanáccsal ellátni a szüléssel és az azt követő időszakkal kapcsolatban, pozitív és negatív szüléstörténetekkel bombázni, ami nem hogy megerősít, de sokszor kiszolgáltatottá, bizonytalanná tesz bennünket. Melyik módszert válasszuk? Kinek higgyünk? Tényleg annyira fájni fog? 


A 4 foglalkozás témája rendkívül gyakorlatias, egymásra épül és szoros egységben alkot közös egészet, ezért a tanfolyami jelleg. 

A foglalkozások menete a következő: 
- Az egyes alkalmak első felében a babáddal való kapcsolódás, a vele való ismerkedés, a kölcsönös egymásra hangolódás áll a fókuszban relaxáció és vezetett meditációs gyakorlatokon keresztül. Ennek felbecsülhetetlen értéke van már a várandósság egészen korai stádiumától kezdve, de folyamatos fejlesztése kiépíti, megalapozza a babáddal való kapcsolódást és a kommunikációt a szülés során és azt követően egyaránt.

- A vajúdást támogató vizualizációs és relaxációs technikákkal, légzőgyakorlatokkal is foglalkozunk minden alkalommal, hogy időben elkezdhesd a felkészülést a nagy napra, ezeknek a fájdalom csillapításában is meghatározó szerepe van. 

- Végül rátérünk aznapi témánkra és beszélgetéssel, megosztással feldolgozzuk az utolsó kb. két órában. 

RÉSZVÉTELI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK