Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A Beállítások módosításánál tudja a részleteket megnézni.
Menü

8 alkalmas Yin jóga tanfolyam

Mi is az a Yin Jóga?

A Yin principium a nőiességet jelenti, ugyanakkor ez a Xin jóga esetében nem azt jelenti, hogy csak nők végezhetik ezt a fajta jógát.  A Yin jóga rendszerével a nőies energiákat aktiváljuk, melyek a passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot stb. A Yin jóga hatására – mely során az ászanákat hosszabb ideig tartják ki, és ezt kombinálják a kínai medicina meridián rendszerével - beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Ha nem megfelelő a Yin és Yang egyensúlya, gyakran az ízületek jelzik ezt elsőképpen. Tehát a hosszabban kitartott pózok elsődleges célpontja az ízületek és nagyobb kötőszövetek lesznek, ahol ismét el kell indítanunk az energiák áramlását.

A Yin Jóga egy passzív jóga, amely kiegészítője lehet az aktív, dinamikus, hőt termelő Yang típusú jógának. Az elnevezés a kínai Yin-Yang kétpólusú szemléletből ered. A Yin, a női, passzív, tápláló, befogadó, hűsítő, stabil, lefelé áramló, földelő minőséget foglalja magába, míg a Yang a férfi, aktív, melegítő hatású, emelkedő, felfelé szálló, cselekvő minőséget, a valami felé törekvést jelenti. Ily módon meg tudunk különböztetni az ősi kínai filozófia alapján yang típusú és yin típusú jógát is.

Mit várhatsz a Yin jógától?

Elcsendesít, megtanít figyelni, kiegyensúlyozza az energiáidat, összekapcsol a középpontoddal, szervi tünetek, betegségek gyógyító eszköze lehet. Harmonizálja a túl aktív (pörgős elme) működésünket, egyensúlyba hozza a férfi-női minőségeket bennünk.

A jelentkezés menete a tanfolyamokra:

Tedd be a kosárba és vásárold meg a tanfolyamot bankkártyával vagy átutalással!

RÉSZVÉTELI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK