Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Pilates alapozó 8 alkalmas tanfolyam

Mi is a Pilates?

A mélyrétegű törzsizmok erősítésére, nyújtására koncentráló mozgásforma, melyet a német Joseph Pilates fejlesztett ki. Az egész testet, gerincet minden irányba átmozgató gyakorlatsorozat,amely fejleszti a testtudatot és az egyensúlyérzéket; növeli az ízületi mozgékonyságot; nyújtja és formálja az izomzatot; és fejleszti az állóképességet.

„Ha a gerinced harmincévesen rugalmatlan és merev, idős vagy. Ha hatvanévesen ruganyos, fiatal vagy. Mindenki pont annyira öreg, amilyen a gerince”. (Joseph Pilates)

RÉSZVÉTELI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Mi a tanfolyam célja?

A tanfolyamon elsősorban a  hagyományos talajon végezhető gyakorlatok pontos kivitelezésére helyezzük a hangsúlyt, megerősítve a tartó izmokat. Fejlesztjük az ízületi helyzetérzékelést (propriocepciót), a test középpontjából kiinduló mozdulatokat, a tudatos izomkontrollt, a megfelelő ritmusú ellazulást elősegítő légzést valamint a testtartást. Mennyiség helyett a minőség van előtérben. 

Hetente újabbak gyakorlatok megismerésével egy otthon is kiválóan hasznosítható alap sajátítható el. A tanfolyamhoz jegyzetet és otthoni gyakorlatsort is adunk.