Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Yin jóga tanfolyam márc.17-től, szerda 17:30

Ár:
19.900 Ft
18.000 Ft
Kedvezmény: 10%
Az akció időtartama:
2021. 02. 21. - 2021. 03. 07.
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Férőhelyek: 15 db

Online 8 alkalmas Yin jóga tanfolyam 2021. márc.17-től

A tanfolyam időpontja: 2021.márc.17-től, szerdánként 17:30-19:00 (8 héten át)

Online, élő, zoom-on keresztüli tanfolyam

RÉSZVÉTELI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Hány fő?db

Leírás és Paraméterek

Online 8 alkalmas Yin jóga tanfolyam 2021. márc.17-től

A tanfolyam időpontja: 2021.márc.17-től, szerdánként 17:30-19:00 (8 héten át)

Online, élő, zoom-on keresztüli tanfolyam

Oktató: Neudert Judit

A tanfolyam ára: 18.000 Ft márc.7-ig (korai kedvezményes ár)

                         márc.8-tól 19.900 Ft

A tanfolyam élő, valós idejű, interaktív – a zoom alkalmazáson keresztül (az órákról nem készül felvétel, csak ha valaki előre szól hogy hiányozni fog).

A résztvevők a csatlakozáshoz szükséges zoom linket és egyéb információkat a programmal kapcsolatban email-ben kapják meg, legkésőbb 24 órával a kezdés előtt. 

A yin jóga egy olyan rendszer, amelyben a nőies energiákat aktiváljuk. Melyek ezek? Passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot....

Ezekkel az energiákkal kívánjuk elérni azt a hatást, amit a régi taoista szerzetesek is gyakoroltak: nyújtás, izületi vérkeringés, az élet meghosszabbítása.

A yin jóga több ezer éves gyökerekre nyúlik vissza. Megfigyelték azt, hogy ha a jógában használatos ászanákat hosszabb ideig tartják ki és ezt kombinálják a kinai medicina meridián rendszerével, akkor sokkal eredményesebb nyújtásokat tudtak elérni ugyanakkor a belső szervekre olyan hatást gyakoroltak, amelyek során beindultak a szervezet öngyógyító folyamatai.

Úgy tartották, hogy ahhoz, hogy megérjék a 200-250 évet (ami a megvilágosodáshoz szükséges), ahhoz feltétlen óvni kell a fizikai testet, megelőzni a betegségeket és megállítani az öregedést. Az öregeség első jelei leginkább az izületeinkben mutatkozik meg. Ha nem megfelelő a yin és yang egyensúlya gyakran az izületek jelzik ezt elsőképpen.

Tehát a hosszabban kitartott pózok elsődleges célpontja az izületek és nagyobb kötőszövetek lesznek (fascia)  ahol ismét el kell indítanunk az energiák áramlását. Egy-egy ászanát 3-5 percig tartunk ki az órán, de az otthoni gyakorlás alkalmával ez az időintervallum akár 20 percre is nyújtható. 

Ugyanakkor a kínai medicina volt az első olyan tudomány, ahol összefüggéseket véltek felfedezni -majd később bizonyították is – az érzelmek és a fizikai test állapota között.  A taoisát és a HKO (hagyományos kínai orvoslástan) 7 érzelmet különböztet meg, melyek 7 különböző szervre hatnak.  Tehát a yin jóga során amikor a testtel dolgozunk akkor egyben az érzelmekkel (lelkeddel -SHEN)  is dolgozunk.  A kettő elválaszthatatlan egymástól.  Ezért van az, hogy a yin jóga képes érzelmi blokkokat is oldani hozzásegítve téged nemcsak a fizikai tested, de a lelked megértéséhez is. Egyre tudatosabbá fogsz válni.

**

Tanfolyam sorozatunk 4. részében a gyakorlati részen lesz a hangsúly, tehát nem lesz elméleti rész. 

Az ászanák kitartása közben fogjuk tudatosítani egy-egy meridán figyelmeztetését fizikai szinten, melyeket a kitartás közben fogok sorolni. Megfigyelve a tüneteket ráláthatunk olyan elakadásainkra vagy éppen cselekedeteinkre, melyek nem szolgálják az adott meridián egészségét és egyensúlyát.Miben tudok neked segíteni?

·     -  megérted a benned zajló folyamatokat
-
  összefüggésekre fogsz rátalálni a tested és lelkedet illetően
-  beindulnak az öngyógyító folyamatok
-  elkezdesz fiatalodni
 segíteni tudok neked, hogy az adott évszakban hogyan táplálkozz
 mély nyugalom fog szerteáradni benned
- megnő az önbizalmad
az izületeidben elkezd áramolni újra az energia
-  elmúlik a gerincfájdalmad
 rugalmasabb és hajlékonyabb leszel

 

     Az órák felépítése: 

5 perc ráhangolódás, 

15 perc elmélet: tao, meridiánok,

- 60 perc ászanák, megtanulása, helyes kivitelezése,

- 10 perc relaxáció

Ha úgy érzed itt az idő hogy visszafordítsd az idő kerekét, jól akarod érezni magad a testedben, meg akarod ismerni lelked legmélyebb bugyrait és nem mellesleg még fiatalodni is szeretnél akkor nagy szeretettel várlak!!

Judit

Az oktatóról:

Neudert Judit

Egészen fiatal koromban találkoztam először a jógával. Modern táncokat tanultam Angelus Ivánnál és az első óra mindig bemelegítés volt. Évekkel később jöttem rá, hogy jógáztunk. Akkoriban ugyanis a jóga tiltott dolog volt. Joggal merül fel benned a kérdés miért. Ma kevés ember tudja mi is a jóga valójában. A jóga alkímia, átalakulás. Egy út a hihetetlen boldogság felé. Hogy ezt miért tiltották? 

Évekkel később váltam hatha jóga oktatóvá, mestereim Swami Sivananada és Visnudevanada által. Ennek már 8 éve. Indiai útjaim alatt meglátogattam a Sivananda Asramot Keralában, de igaz, ami igaz én nem az asram világra vagyok és voltam kíváncsi, hanem sokkal inkább a sokszínű Indiára, a mindennapjaikra és arra, hogy a jóga hogyan épül be az ő életükbe. Óráim alatt észrevettem, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki ne küszködne gerincproblémákkal és miután a jóga első szabálya: ne árts, úgy gondoltam, nagyobb tudásra kell szert tennem a gerincünket illetően. Ebben mesterem Bene Máté volt, akinél gerincterápiás jógát tanultam. 

A jóga hozta magával életembe az ájurvédát, a kettő ugyanis kéz a kézben jár egymással. Így megtanultam ájurvédikusan masszírozni, mesterem Galambos Rózsa volt. India mellett Sri Lanka adott helyszínt számomra az ájurvédikus masszázs és életforma gyakorlására, illetve tanulmányozására. 

Legújabb szerelmem a Yin jóga, amit szintén oktatok, melyet Balin tanultam. 

Jógaoktatói óráimon ezen tudások és tapasztalások csokrát fogom átadni nektek. Mivel a Sivananda ág egy eléggé filozofikus vonal, a jógában a filozófiát én fogom tanítani. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók