Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A Beállítások módosításánál tudja a részleteket megnézni.
Menü

Életerő fejlesztés Chi Kung és Tai Chi tanfolyam – online nézhető

Ár:
9.900 Ft
7.900 Ft
Kedvezmény: 20%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Férőhelyek: 52 db
Életerő fejlesztés Chi Kung és Tai Chi tanfolyam – online nézhető
Hány fő?db

Leírás és Paraméterek

Életerő fejlesztés Chi Kung és Tai Chi tanfolyam – online nézhető
TECHNIKAI INFORMÁCIÓ : CSAK GMAIL-ES EMAILRE TUDJUK AKTIVÁLNI ! 

 

Ára: 9.900 Ft 

A vásárlást követően 2-3 munkanapon belül e-mailben küldjük a megtekintéshez  szükséges információkat.

A csomag tartalma: 5 lecke - 240 perc videó (30% elmélet – 70% gyakorlat) +jegyzet

Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik a téli időszak, víz elem, vitalitás és életerő fejlesztés (Jing Kung), félelmek és depresszió leküzdése, tüzesítés, emésztés, vese és hólyag funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést a téli koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak télen végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életerő és fiatalság mindig jól jön, nem csak télen!

Várlak tai chi órákon, ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, harmonikusabbá, testedet egészségesebbé, vitálisabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha szeretnél olyan gyakorlatokat tanulni, amik ellazítanak, fejlesztenek, feltöltenek testben-tudatban, euforizálnak és flow élményhez segítenek.

A tanfolyamon való részvételt chi kung / tai chi -ban való jártasság nélkül is bátran ajánlom kezdőknek ill. tapasztaltabbaknak is. Kényelmes ruhát, könnyű v. torna cipőt javaslok.


Az oktatóról:
Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat
tai chi, chi kung, jóga oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

2007 óta gyakorlok több féle chi kung - tai chi stílust és kung fut, 2011 óta tanítok jógát, 2013 óta Bian, 8 brokát és évszakspecifikus meridián és 5 elem alapú chi kung gyakorlatokat, 2014-ben nemzetközi Integral Tai Chi oktatóit szereztem, tanítottam integrál tai chi 10 formát és flow szériákat, tui shout (ragadós kezek, partnerwork) és tai chi chuant a Buddhista Főikolán, Arany Hegy, Compass Hungary egyesületekben és több stúdióban is Bp-en és Berlinben. 2017 óta állt össze bennem a Tai Chi Flow koncepció, amelyet azóta tanítok itthon és külföldön is, 2019-re lett belőle kidolgozott rendszer, amely hazaköltözésem óta a legfontosabb projektem több éves képzési tervvel, iskolaszerű működéssel, lehetőséget teremtve több fronton is tanulásra, képzésekre, gyakorlásra rendszeres órák, workshopok, tanfolyamok és táborok-elvonulások formájában, online és offline, Budapesti és vidéki jelenléttel egyaránt.

Plusz infó:

***************************************************************

Chi Kung (Qi Gong) és Tai Chi (Tai Ji) általánosságban:

***************************************************************

A gyakorlatrendszerek a kínai hagyományból származnak. A chi (qi) kb életenergiát jelent, hasonlóan a jógából ismert pránához. A kung művelés, gyakorlás jelentéssel bír. Belső energiáink működése kevésbé érthető meg fogalmi úton, de tapasztalható és művelhető mozgás, légzés, figyelem segítségével, pl. a kínai akupresszúrás gyógyászat is ezen alapul. A tai ji kb. végső és legfelsőbb elvet / állapotot jelent, amely felé törekszünk a gyakorlásunk során és igyekszünk azt kifejezésre juttatni testben, tudatban, mozgásban, kapcsolódásainkban, az életben, a Jelenlétben.

A gyakorlás során többnyire lágy, lassú mozdulatokkal dolgozunk, ezáltal javul tartásunk, koordinációs készségünk, mélyül testtudatosságunk, és finomodik érzékenységünk saját testünk jelzéseit illetően, ezáltal egészségmegőrző, -fejlesztő hatása van. Testi szinten jótékonyan hat a keringésre, légzésre, ízületekre, izmokra, inakra, idegrendszerre, és a belső szervekre. Energetikai szinten segíti az áramlást, a flow-élményt, oldja a feszültséget, elakadásainkat, csökkenti a stressz-okozta tüneteket mind fizikai, mind tudati szinten, ezáltal támogatja a minőségi relaxációt és meditációt. Ami a környezetünket illeti, segít hogy megtanuljunk erőfeszítés nélkül, elégedetten, derűsen létezni, idomulva a külső jelenségekhez, más szóval segít integrálódni, harmonizálódni abban, ami Van az életünkben.****************************

Tai Chi flow rendszerről:

****************************

Többféle tai chi stílus / rendszer létezik, az alábbiakban kiemelném a TCF sajátosságait...Test és Tudat, önismeret..

A TCF lágy, folytonos, körkörös mozgással, illetve a légzés és mozgás összhangjával dolgozik. Ez az organikus mozgáskultúra könnyen végezhető, de nem könnyen tanulható, mivel nem lineáris, nem szimmetrikus és nem mechanikus, hanem természetes, éppen ezért természetes állapotba juttat. Az áramlásélmény elősegítésén és akadályainak leküzdésén testi és tudati szinten is dolgozunk, mivel egyik másikat támogathatja vagy akadályozhatja. Tudatosabbá tesz önmagadra, mivel radikálisan rámutat akadályaidra, blokkjaidra, a mozgásod életed tükre, ha változtatsz mozgásodon, megváltozik az életed. A gyakorlás során mozgásterapeutaként igyekszem önismereti fókuszt is adni, hogy tapasztalatalapú felismerések segítsék a személyiség kibontakozását. A TCF így fokozatosan hozzásegít egyfajta áramlásélmény tapasztalásához, amely segíti a személyiség / tudat (merevségeinek) oldódását...Flow állapot..

A flow természetes létállapot, amely örömérzettel jár, kihívást élsz meg benne, felold, elégedettséget okoz, megnyugtat és akár euforizálhat is, egyfajta dinamikus meditációként is végezhető miközben a tudat könnyűvé és derűssé válik. Nincs célja, nem fizetnek érte, és nem muszáj csinálni. Sokszor észre sem veszed, hogy történik....Wei Wu Wei - nemcselekvő cselekvés..

Klasszikus taoista idea/ideál. Ami a környezetünket illeti, segít hogy megtanuljunk erőfeszítés, kétely nélkül, elégedetten, derűsen létezni, idomulva a külső jelenségekhez, más szóval segít integrálódni, harmonizálódni abban, ami Van az életünkben. A wei wu wei középút, nem passzív állapot, nem öntudatlan, gyengeségből fakadó, kiszolgáltatott sodródásról van szó, hanem aktív, de oldott állapot, egyfajta integrált, tudatos jelenlét, amely során ellenállás, ragaszkodás és belefeszülés nélkül megyek azzal ami Van.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!